Könyvmegjelenések

Életrajzi újdonságaink

Életrajzi újdonságaink

Életrajzi újdonságaink. Dübörög az ősz és bár az Ünnepi Könyvhét idei megvalósítása lehetetlennek bizonyult a vírus terjedése miatt, így is rengeteg újdonsággal várunk. Mostani posztunkban azokról a könyvekről lesz szó, amelyek életrajzi ihletésűek. Egy-egy emberi, közösségi sorsot, sorsokat mutat be, legyen az színész, zenész, királyi családi sarj, feltaláló, vagy éppen politikus.

Itt van rögtön az egyik slágerkönyv gyanús cím, mely Harry herceg és Meghan történetét kíséri figyelemmel.

Kevesen ismerik történetüket.

A szabadság nyomában révén most először tekinthetünk a szalagcímek mögé, feltárva Harry és Meghan közös életét. Ezzel eloszlatva a sok pletykát és félreértést, melyekkel a párnak meg kellett küzdenie. Omid Scobie és Carolyn Durand a brit királyi család programjairól tudósító újságírócsapat tagja, így náluk jobban kevesen ismerhetik a fiatal pár életét.

A szabadság nyomában

A Corvina Kiadó gondozásában jelent meg a Molnár Piroskáról, a Nemzet Színészéről szóló könyv, melyben Bíró Krisztina egy fél éven át beszélgetett a színésznővel. Gyerekkoráról, színészi pályájának állomásairól, emlékezetes szerepeiről, előadásokról,
kollégákról, magánéletéről, gazdag és tartalmas életútjának sokszor regényszerűen
izgalmas történetéről.

Kvittek vagyunk

Ki ne ismerné Leonardo da Vinci nevét?

A Mona Lisával vagy épp az Utolsó vacsorával örökre beírta magát a művészet történetébe. Sokoldalú tehetségét nemcsak festőként, hanem tudósként, matematikusként, hadmérnökként és anatómusként is megcsillogtatta. A halálának 500. évfordulója alkalmából megjelenő BBC History magazin gyűjtői számában a téma legjelentősebb szakértői mutatják be a reneszánsz zseni életútját és művészetét. A festményekkel, vázlatokkal és tervrajzokkal gazdagon illusztrált kiadvány elkalauzolja olvasóit a reneszánsz Európa világába, a korszak tágabb összefüggéseiben helyezve el Leonardo életművét.

Leonardo da Vinci – A reneszánsz lángelméje (megjelenés: 2020.09.23.)

Minden generációnak megvan a maga első számú énekese, aki nemcsak a fiataloknak, hanem mintegy helyettük is énekel. Billie Eilish a legjobb úton halad afelé, hogy a Z-generáció leginkább meghatározó hangja legyen. Vagy már el is érte ezt a célt? Hiszen a berobbanása óta eltelt szűk öt esztendő alatt a még mindig csak 18 éves amerikai énekesnő eredeti, komor, mégis felemelő számaival többszörös Grammy-díjas művésszé vált, akit több mint 50 millióan követnek az Instagramon.
Miként juthatott egy ennyire fiatal lány ilyen magasra, és hogyan maradhat a csúcson? Milyen volt Billie hálószobája, ami kulcsszerepet játszott a sikereiben? Hogyan látja ez a különös lány az igaz szerelmet? Billie Eilish élete és zenéje telis-tele van rejtéllyel, most azonban minden titokra fény derül.

Billie Eilish

Életrajzi újdonságaink mellett is sok érdekes, új könyvvel várunk a Kell1Könyv Webáruházban. Hitvallásunk a gyors, precíz munka, mely a megrendelés elindításától a csomag átvételéig végigkísér.

Böngéssz ezernyi könyv között, legyen az szépirodalom, gyermekirodalom, vagy éppen tankönyv. Rendelj 25 % kedvezménnyel és ne felejts el feliratkozni facebook oldalunkra sem, hogy lecsaphass további jó ajánlatainkra.

Könyvesház Fiúk, 2020.október 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük