Középiskolába készülök

Középiskolába készülök

Középiskolába készülök

Középiskolába készülök. Minden 8. osztályos életében elérkezik az ideje az első megmérettetésnek januárban, amikor is számot kell adniuk az addigi tudásukról matematikából, magyarból, azaz készen állnak-e belépni a középiskolás világba. Persze ennél is fontosabb lehet, hogy a kiválasztott iskolába nyerjen mindenki felvételt, hiszen egy jó iskola is meghatározó lehet utána a felnőtté válás folyamatában. A központi felvételire való felkészülés mindig egy hosszú folyamat, ahol a tanárok segítségével sok-sok feladatot oldanak meg a diákok különböző gyakorlófeladatlapok alapján.

Az alábbi kiadvány ajánlónkkal szeretnénk segíteni tanárnak és diákoknak egyaránt, hogy a legjobb kiadók, legjobb kiadványaiból tudjanak választani. Elsősorban két kiadó könyveire fókuszáltunk, hiszen a Mozaik kiadó és a Klett kiadók azok, akik komoly energiát fektettek abba, hogy kimagasló szakmai színvonalon tudjanak kiadványt ajánlani a felvételire készülőknek.

Először tekintsük át a matekos ajánlatokat.

Középiskolába készülök – Matematika

A feladatgyűjtemény felkészülési programot kínál a 8. osztályosok központi felvételi vizsgájára matematikából. Nem egyszerűen próbafeladatsorokat tartalmaz, hanem nyolc tematikus fejezetben végigveszi az írásbeli vizsgán előforduló feladattípusokat (1. Számok, műveletek; 2. Mértékegységek; 3. Összeszámlálás; 4. Statisztika, események; 5. Sorozatok, függvények; 6. Szöveges feladatok; 7. Síkgeometria; 8. Térgeometria). Így mindenki feltérképezheti, hogy mely részeket kell alaposabban átismételnie.

A felkészülés egy próbafelvételi feladatsorral indul, és a kötet menet közben is tartalmaz 3 további gyakorló feladatsort, így a tanulók folyamatosan visszajelzést kaphatnak a felkészültségükről. A kötet legvégén található 2 felvételi mintafeladatsor a vizsgára való formaidőzítést segíti.

A szokásos feladatgyűjteményekhez képest kiemelkedően értékes a kötet Megoldás része, amely részletesen és érthetően elmagyarázza a feladatok – sokszor többféle – megoldását. Ez a rész a feladatok teljes szövegét is tartalmazza, ezért önellenőrzéskor nem kell folyton lapozgatni. Ráadásul így a kötet közvetlenül vizsga előtt praktikusan arra is használható, hogy kidolgozott feladatok gyűjteményeként a problémásabb feladatok megoldását a diákok még egyszer áttekintsék.

Út a középiskolába 3 lépésben – matematika

középiskolai felvételin általában ugyanabból a 10-12 témakörből válogatják a feladatokat, ezért kötetünket ezen kiemelt témák köré szerveztük. A fejezetek egy-egy elméleti összefoglalóval kezdődnek, melyeket kidolgozott feladatok, majd gyakorlófeladatok követnek.
A kötet végén egy tesztsort találsz, mely az elmúlt évek központi felvételi tesztsorai mintájára készült. Segítségével megtudhatod, hogyan állsz a felkészüléssel és mennyire tudtad elsajátítani a felkészülés során az anyagot!

A magyar nyelv és irodalom részhez is kínálunk a Mozaik kiadó és a Klett kiadó által készített kiadványokat:

Középiskolába készülök – Magyar nyelv és irodalom

“Az Emlékeztető című fejezet tematikusan rendszerezve ismétli át a felsős tananyagot, amelyhez gyakorlófeladatok is kapcsolódnak. A kötet végén táblázatokba foglalva is megtalálhatók a szükséges elméleti ismeretek. A következő fejezet gyakorló feladatsorainak megoldásával a diákok próbára tehetik tudásukat, és tapasztalatokat gyűjthetnek a felvételi feladattípusainak megoldásában. A feladatokhoz kapcsolódóan a kötet tanácsokkal is ellátja a diákokat: felhívja a figyelmüket a gyakran elkövetett hibákra, és tippeket is ad a feladatok megoldásához. A Minta feladatsorok című fejezetben olyan feladatsorokat oldhatnak meg a tanulók, amelyekkel vizsgaközeli szituációban érezhetik magukat, hiszen a feladattípusok leképezik a korábbi évek vizsgafeladatait. A könyv végén találhatók a Megoldások, amelyekkel a diákok ellenőrizhetik munkájukat.”

Út a középiskolába 3 lépésben – magyar nyelv

középiskolai felvételin általában ugyanabból a 10-12 témakörből válogatják a feladatokat, ezért kötetünket ezen kiemelt témák köré szerveztük. A fejezetek egy-egy elméleti összefoglalóval kezdődnek, melyeket gyakorlófeladatok követnek.

A kötet végén egy tesztsort találsz, mely az elmúlt évek központi felvételi tesztsorai mintájára készült. Segítségével megtudhatod, hogyan állsz a felkészüléssel!

  • A legújabb követelmények alapján készült
  • Elméleti részekkel a biztos tudásért
  • Gyakorlófeladatok a tudás elmélyítéséért
  • Megoldásokkal az ingyenesen letölthető Raabe Klett applikációban és a kiadó honlapján.

További kiadványok

Tájékoztató felvételizőknek

További bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük