Hírek

Szótárak utazáshoz

Szóárak utazáshoz

Szótárak utazáshoz. A nyár már csak ilyen, újabb bejegyzéssel készültünk, amely a számunkra is kiemelten kezelendő témával szolgál, mégpedig a külföldi nyaralások, az utazás témakörével.

Nyáron sokan útra kelnek belföldön, hiszen annyi csodaszép látnivaló van Hazánk tájain, de legalább ennyien útnak indulnak és meglátogatnak szomszédos országokat, vagy akár messzebb lévő desztinációkat is. Legyen az hegyvidék vagy tengerpart, az idegen országban sosem árt, ha pár szót tudunk az adott hely nyelvén és máris olyan kapuk nyílhatnak meg előttünk, amelyek lehet, hogy enélkül nem lennének elérhetőek.

Gondoljunk csak bele! Mi is örülünk, ha egy külföldi turista megpróbál a mi nyelvünkön megszólítani, még ha olykor ez vicces helyzetekhez is vezethet, ismerve nyelvünk nehézségeit.

Ezekhez az utazásokhoz, kirándulásokhoz, városlátogatásokhoz kínálunk szuper útiszótárakat szinte minden fontosabb nyelven. Ausztriába készülsz esetleg az Alpok szépséges tájaira? Válaszd  a Maxim Kiadó, vagy a PONS úti szótárait.

Kompakt útiszótár – német

A Maxim Kiadó kompakt útiszótára német nyelven minden lényeges helyzetben segít eligazodni használójának az idegen nyelvi közegben. A fejezetek áttekinthetően egy-egy beszédhelyzetre épülnek. A kötet elején, bevezetésként, megtalálható a száz legfontosabb szó és mondat. Ezeket követik a témaközpontú fejezetek, mint például: Egymás közt – Utazás és közlekedés – Étkezés és italfogyasztás – Vásárlás és szolgáltatások – Bank és posta – Szórakozás és szabadidő – Egészség és vészhelyzetek – Adatok és számok. Egy-egy szó megtalálását mindkét nyelven regiszteres szótárak segítik. Az információs blokkok számos országismereti, nyelvi információt és tippet nyújtanak.

Horvát, görög, spanyol, vagy az olasz, török tengerpartra készültök? Ajánljuk figyelmedbe a PONS Last Minute útiszótárakat.

Enélkül a könyv nélkül ne indulj el!
  • kb. 2 500-3000 szót és kifejezést tartalmaz
  • átfogó szókincset nyújt az utazás során előforduló beszédhelyzetekhez
  • tematikus felépítésű pl.: vásárlás, szálláshelyek, vendéglátás stb.
  • a könyv végén magyar-idegennyelv szószedet segít megtalálni a keresett szót
  • számos helyismereti tudnivalót közvetít
  • vízhatlan borítója tartós és lemosható

PONS Last Minute Útiszótár – Horvát – A2, B1, B2

Szótárak utazáshoz 15 % kedvezménnyel. Keress minket, rendelj gyorsan, fizess biztonságosan és akár 2 nap múlva utazhatsz is!

Könyvesház Fiúk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük