1–12 termék, összesen 65 db

A fekete város

792Ft
A fekete város Mikszáth utolsó regénye, nem sokkal halála előtt, 1910-ben fejezte be. Az az esztendő a gyász pillanatáig az országos ünneplésnek – a kereken negyvenévnyi írói pályafutás jubileumának – a jegyében telt, s az ünnephez maga Mikszáth adta a legbecsesebb ajándékot: egy pompás kis történetekből összefűződő nagyregényt a szeretett Felvidék múltjából.

A gólyakalifa-Kártyavár

792Ft
Az Ezeregyéjszaka – szó szerint – varázslatos meséje és a XX. század eleji magyar modernizáció kriminális tényanyaga.

A három testőr Afrikában

792Ft
Senki sem az, akinek látszik – ezt betéve tudjuk. De hogy a huszadik század embere egyre kevésbé tudhatta, ő maga kicsoda – ez Rejtő Jenő örök kérdése a frenetikus nevetés mögött, a Piszkos Fred-történetek, A Néma Revolverek Városában vagy épp A három testőr Afrikában (1940) lapjain.

A helység kalapácsa-Apostol-Útirajzok

796Ft
Petőfi Sándor (1823) már régóta viszonyítási pont a magyarirodalomban és kultúrtörténetben. Roppant teher ez egy költőiéletművön, és valójában csoda, elbűvöl csoda, mennyire személyes,bensőséges élmény a mai napig Petőfi-verseket olvasni.

A köpönyeg – Az orr – A revizor

899Ft
Gogol az orosz széppróza megteremtője, amelyből kisarjadt a következő évtizedek világhatású orosz realizmusa. A köpönyeg és az Orr című novellák már a XX. század szürrealizmusát előlegezik meg groteszkségükkel, a Revizor a drámatörténet egyik legjobb szatírája.

A kőszívű ember fiai

1.110Ft
A megújult Osiris Diákkönyvtár sorozat a magyar- és a világirodalom remekműveit gyűjti össze. A kötetek nemcsak új külsőt kaptak, hanem javított kiadások is egyben. Először 10 kötet jelenik meg, a közeljövőben továbbiakkal bővül a sorozat.

A láthatatlan ember

792Ft
A hajdani falusi tanító ma az egész magyarság tanítómestere. Elméletek, ködös magyarázatok helyett kezdjük őt olvasni

A láthatatlan ember

1.999Ft
Egy 1600 évvel ezelőtti szerelemnek állít emléket a híres történelmi regény, amelyben a keletrómai Konstantinápolyból érkező rabszolgafiú, Zéta egyszerre küzd a hun uralkodó csatlósaként a Nyugatrómai Birodalom harcosai ellen és a hun főúri lány, Emőke kegyeiért.

A Mester és Margarita

1.274Ft
A modern szatíra, a fantasztikus, a groteszk és az intellektuális próza elemeit egyesítő regény a mai kor emberének nagy problémáira keresi a választ: mi a mértéke jónak és gonosznak az olyan egyéniségnél, akinek mérhetetlen hatalom összpontosul a kezében? Hol az igazság határa a teremtő indulat sodrásában? S kinek a gondja, hogy a humanizmus eszményeire vigyázzon közben?

A Noszty fiú esete Tóth Marival

792Ft
Elherdált nagy vagyonok és születő újak, grandiózus ügyeskedések és szánalmas kis machinációk, politikai térben tobzódó ambíciók – a túlélésért vívott küzdelem magyar panorámája Mikszáth kései, 1908-ban megjelent regénye, amely színes forgatagával mintegy összefoglalása egy életmű minden tapasztalatának.

A Pendragon legenda

796Ft
A magyar olvasó Szerb Antal révén érthette meg a leginkább, hogy az irodalom saját életet él, alternatív valóság, amelynek térképe, története van, titkai és csodái vannak, különleges alakjai, akik írják, és hősei, akiket megírnak.

A sebész és más novellák

796Ft
Csáth Géza kétszer született. 1887-ben Szabadkán BrennerJózsefként, aki művésznevén nagyon fiatalon, a Nyugat szellemikörében lett a magyar irodalmi és zenei élet fölfedezettje.